VINARIJA DUMO

VINARIJA DUMO
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

Vina sa Fruške Gore

Vinarija Dumo je mala porodična vinarija osnovana 2008 godine, koja proizvodi vina sa Fruške Gore. 

vinarija dumo i vinogradi

Vinarija Dumo se nalazi u zaleđu šuma i obronaka Fruške Gore, na 250m nadmorske visine, u neposrednoj blizini Novog Sada.

berba_grozdja_pino_noir_vinarija_dumo

Iz vinarije se pruža pogled na reku Dunav, grad Novi Sad i celu Bačku, i večiti je izvor oduševljenja i inspiracije, a iako bezmalo svaki posetilac pokuša taj prizor da ovekoveči fotografijom, retko ko u tome i uspe.

Vinogradi Fruškogorskog vinogorja

Vinograd vinarije Dumo je smešten na potezu Salaksije, sela Rakovac, Opštine Beočin, a spada u Sremski rejon i Fruškogorsko vinogorje.

vinograd vinarije dumo sa pogledom na novi sad

Vinogradi Fruškogorskog vinogorja su površine 2ha i svi su pod zasadom Pinot Noir-a. U bliskoj budućnosti planirani su i novi zasadi, i to Pinot Grigio i Pinot Blanc. Zemlja uglavnom krečna, bogata  je laporom, što vinima daje posebne osobine. 

Vina Dumo

Vinarija Dumo proizvodi vino isključivo od grožđa dobijenog sa svojih vinograda. Rađanje dobrog vina započinje već u vinogradu, jer bez dobrog grožđa nema ni kvalitetnih vina. Zbog toga je u vinariji Dumo, velika pažnja posvećena upravo radu oko vinove loze, gde se pazi na svaki detalj, a vinova loza se neguje s ljubavlju i pažnjom u želji da se stvore najbolja vina Dumo.

vinograd vinarije dumo sa zasadima pinot noir

Vina Dumo piju se u mnogim ugostiteljskim objektima na domaćem tržištu, a izvestan deo vina dospeo je i na  inostrano tržište.

Poseta vinariji Dumo

saletla kapaciteta 20 mesta u kojoj vinarija dumo prima goste

Vinarija Dumo će s početkom proleća 2019. biti u prilici da ugosti sve ljubitelje dobrog vina kao i poklonike prirode i zaljubljenike predivnih pejzaža, koji se pružaju sa pozicije objekata vinarije.

Mapa