ZEO MEDIC DOO

ZEO MEDIC DOO
5 zvezdica od 9 glasova

Kontakt

Zeolit klinoptilolit

Kroz upoznavanje korisnih svojstva zeolita u medicini, dijetetici i kozmetici, a uz veliko interesovanje i potrebe tržišta za efikasnim preparatima za poboljšanje zdravstvenog stanja ljudi, preduzeće INDUSTRO INŽENJERING d.o.o. otpočinje proizvodnju dijetetskih i kozmetičkih preparata 2013. godine pod nazivom ZEO-MEDIC d.o.o. 

U medicinske svrhe koristi se isključivo kristalni zeolit klinoptilolit.

zeolit_klinoptilolit_mikronizovan_aktiviran

Zeolit klinoptilolit može dati medicinski korisne efekte samo ukoliko se aktivira, bez obzira na fizičko-hemijske karakteristike koje poseduje u prirodnom obliku.

Zeolit klinoptilolit je potpuno prirodna netoksična supstanca, koja se u potpunosti izbacuje iz organizma. Ne može se predozirati, niti izazvati neželjene efekte. Aktivno deluje 4-6 sati u organizmu.

Iskustva o pozitivnim efektima zeolita

Iskustva o pozitivnim efektima zeolita su pokazala da zeolit:

 • Pomaže u detoksikaciji tela (pomaže u uklanjanju teških metala, pesticida, mikotoksina) što se naročito dobro održava na bolje funkcionisanju nervnog sistema
 • Pomaže u inaktiviranju slobodnih radikala
 • Pomaže u inaktiviranju i transformisanju radioaktivnog cezijuma i stroncijuma
 • Pomaže u održavanju optimalnog nivoa ph krvi između 7,35 i 7,45 što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih ćelija i ćelija imunog sistema
 • Pomaže u povećanju stabilnosti imunog sistema
 • Pomaže u razlaganju peska i kamena u bubregu
 • Pomaže kod ublažavanja posledica osteoporoze i reumatskog artritisa
 • Pomaže u neutralisanju alergena iz hrane, pića i okruženja
 • Pomaže u snižavanju šećera u krvi
 • Pomaže u regulisanju nivoa lipida (snižava trigliceride i loš holesterol, a podiže dobar holesterol)
 • Pomaže pri redukciji refluksa želudčane kiseline, regulisanju varenja i probave
 • Pomaže u snižavanju nivoa laktata (bol u mišićima se smanjuje, a pH vrednostkrvi se normalizuje)
 • Pomaže u suzbjanju virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija
 • Pomaže u podizanju nivoa serotonina (hormona sreće)
 • Pomaže u regulisanju ritma spavanja

Čišćenje organizma

Evidentni su pokazatelji da zeolit ima višestruke koristi na čovekovo zdravlje, kao preventiva modernom životu kojem smo izloženi, i čišćenju čovekovog organizma od virusa, alergena, kao i kancenogenih supstanci. On pozitivno utiče na imuni sistem, energiju i vitalnost i predstavlja veliki potencijal za zdravlje celog organizma.

zeolit_klinoptilolit_mikronizovan_aktiviran_zeo_medic

Zeolit potpomaže funkciju imunog sistema, alkalizuje telo i neutralizuje slobodne radikale. Osnovni koncept tretmana sa zeolitom je pozitivan efekat u otklanjanju radioaktivnih, kancerogenih i ostalih štetnih supstanci koje štete organizmu.

Prečišćavanje otpadnih voda 

Od 1994 god. preduzeće Zeo Medic se bavi preradom zeolita u saradnji sa Institutom za tehnologije nuklearnih i drugih mineralnih sirovina, kao adsorbera vlage za potrebe proizvodnje termoizolovanog stakla i adsorbera amonijaka u prečišćavanju otpadnih voda.

Od 1995. godine preduzeće počinje sa izgradnjom objekta i opreme za preradu prirodnih zeolita.

Dijetetski i kozmetički preparati na bazi zeolita

Danas ZEO-MEDIC d.o.o. ima organizovanu proizvodnju dijetetskih i kozmetičkih preparata na bazi zeolita, kapaciteta preko 20000kg sa tendencijom daljeg povećanja kapaciteta i asortimana.

ZEO-MEDIC d.o.o. u cilju postizanja garantovanog vrhunskog kvaliteta, uspostavio je saradnju sa Farmaceutskim fakultetom, Medicinskim fakultetom, Vojnomedicinskom akademijom i ostalim visokostručnim ustanovama.

Krema za lice sa prirodnim zeolitom

Krema za lice sa prirodnim zeolitom sadrži prirodni zeolito, bademovio i maslonovo ulje, pantenol i vitamin E.

krema_za_lice_od_zeolita

Krema za lice sa prirodnim zeolitom je namenjena dnevnoj nezi svih tipova kože. Koža je trenutno upija. Odlično hidrira i zateže kožu. Sadrži zeolit koji je odličan antioksidans i detoksikator, pa se posebno preporučuje za negu kože osoba izloženih visokim koncentracijama toksičnih materija.

Maska za lice Zeo Medic

Maska za lice od zeolita Zeo Medic je pripremljena mešanjem prirodnog zeolita i prirodnog mineralnog blata (peloida) koji sadrži 12 mineralnih sastojaka u specifičnom odnosu sa potvrđenim balneološkim svojstvima. Preporučuje se za sve tipove kože.

maska_za_lice_od_zeolita

Maska za lice od zeolita Zeo Medic je izuzetno efikasna i preporučuje se kod:

 • Pojačanog lučenja lojnih i znojnih žlezda
 • Smanjenog turgora i elastičnosti kože
 • Akni i drugih vrsta bubuljica i mitesera

Puder za kožu Zeolit Klinoptilolit

Puder za kožu Zeolit Klinoptilolit u pakovanju od 30g pomaže u uklanjanju akni i bubuljica, zatezanju kože i smanjivanju bora, uklanjanju herpesa, regulisanju znojenja i uklanjanju neprijatnih mirisa nogu, smanjivanju otoka i bola kod opekotina i ujeda insekata, zarastanju rana, pri sprečavanju širenja gljivica, bakterija i virusa. 

puder_za_kozu_od_zeolita

Puder za kožu od zeolita nanositi 3-5 puta dnevno na kožu pomoću priloženog sunđera. Nakon 15 do 30 minuta isprati vodom.

Pasta za zube sa prirodnim zeolitom

Pasta za zube sa prirodnim zeolitom, ima ukus prirodne mente i žalfije, potpuno prirodno sredstvo za svakodnevno pranje zuba, namenjeno svim kategorijama potrošača.

pasta_za_zube_sa_prirodnim_zeolitom

Pozitivni efekti paste za zube od zeolita odnose se na uklanjanje naslaga na zubima, uklanjanje kamenca, sprečavanje širenja paradentoze, zaustavljanje krvarenja desni i sprečavanje nastajanja gljivičnih i bakterijskih infekcija. 

Prirodna pasta za zube sa zeolitom i xylitolom

Pasta za zube sadrži zeolit, xylitol, ekstrakt hamamelisa, etarska ulja eukaliptusa i cimeta. Ne sadrži fluoride, veštačke boje, arome i penušavce.

pasta_za_zube_sa_prirodnim_zeolitom_i_xylitolom

Mogu je koristiti i dijabetičari jer sadrži xylitol. Uklanja naslage sa zuba (plak, kamenac) i povećava njihov sjaj, sprečava širenje paradontoze i pojavu gingivitisa, zaustavlja krvarenje desni, sprečava nastajanje gljivičnih i bakterijskih infekcija, osvežava dah.

Zeolit za pranje voća i povrća

Zeolit za pranje voća i povrća je namenjen uklanjanju pesticida, herbicida, insekticida, rodenticida, fungicida, teških metala (olova, žive, arsena, kadmijuma), toksina sa površine dela biljke (ploda, semena, korena stabla, lista, cveta) koji se koristi u ishrani.

U 5 litara vode dodati punu supenu kašiku zeolita i promešati. U smešu staviti predhodno oprano voće, povrće ili druge delove biljke i ostaviti da odstoji 30 minuta. Pre upotrebe nije potrebno ispirati.

Zeolit za poljoprivredu

Zeolit za poljoprivredu poboljšava fizičko-hemijske osobine zemljišta, povećava sposobnost zadržavanja vode u zemljištu, snižava kiselost zemljišta, štiti biljke od prevelike količine đubriva i povoljno utiče na razvoj mikroflore, upija teške metale i snižava sadržaj otrovnih hemikalija, intenzivira rast i plodnost, povećava klijavost, ubrzava sazrevanje ploda za 5 do 10 dana i povećava prinos od 20% do 40%.

 • Zeolit za potrebe gajenja biljaka granulacije od 0,3-1mm, 1-3mm, 0,3-3mm i od 3-5mm
 • Zeolit za potrebe prskanja biljaka granulacije do 20microna 
 • Zeolit u prahu do 20microna 
 • Zeolit u granulama

Mapa