ZLATNI STANDARD DOO

ZLATNI STANDARD DOO
5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Balkanska 2
  11000 Beograd Stari grad,
  Srbija
 • Telefon: +381 11 77 09 128
 • Pošalji e-mail
 • Radno vreme

  Ponedeljak 10:00 - 17:00
  Utorak 10:00 - 17:00
  Sreda 10:00 - 17:00
  Četvrtak 10:00 - 17:00
  Petak 10:00 - 17:00

zlatne-poluge-i-zlatne-plocice

 

Kada je investiciono zlato u pitanju kompanija Zlatni Standard doo je siguran partner za vaša ulaganja u zlato. Ovaj dragoceni metal oduvek je bio stabilan, siguran i zagarantovan vid ulaganja, naročito u kriznim vremenima. 

 

 

 

 

Šta je investiciono zlato?

Investiciono zlato je siguran vid ulaganja, a podrazumeva kupovinu zlatnih poluga, zlatnih pločica i novčića visoke čistoće. Kompanija Zlatni Standard doo prodaje investiciono zlato koje se proizvodi u EU i Švajcarskoj sa zagarantovanom čistoćom od 999,9 što znači da u sebi ima 99,9 procenata čistog zlata. Investiciono zlato je najčistije zlato, koje predstavljaju zlatne poluge, zlatne pločice i zlatni novčići (dukati), koji se proizvode u različitim apoenima.

 

Gde kupiti investiciono zlato?

Ukoliko ste rešeni da investirate u investiciono zlato, kompanija Zlatni Standar odgovoriće na sva vaša pitanja i nedoumice, a sama kupoprodaja obavlja se sigurno, pouzdano i transparentno u njihovoj ekspozituri u Balkanskoj ulici u Beogradu.

Kompanija Zlatni Standard ima višedecenijsko iskustvo u oblasti kupoprodaje investicionog zlata. Ova kompanija sa izuzetnom domaćom i međunarodnom reputacijom ima raspoloživo investiciono zlato na zalihama i kontinuitet u snabdevanju, za koje nudi najpovoljnije cene u Srbiji.

Uz apsolutnu diskreciju i bezbednost isporuke nabavite plemenite metale legalno uvezene sa svim zakonom propisanim dozvolama, i uz završen carinski postupak, koji su u skladu sa LBMA standardima.

 


Cena investicionog zlata

Cena investicionog zlata zavisi od trenutne situacije na berzi. Kada su u pitanju zlatne poluge i zlatne pločice, cena investicionog zlata je manja sa rastom težine zlatne poluge, odnosno pločice. Što znači da je cena 1 g investicionog zlata manja u polugama od 100g u odnosu na 1g u zlatnoj počici iste težine. S druge strane, zlatne pločice manje težine relativno su likvidnije pri prodaji.

Za razliku od investiranja u deonice, cena investicionog zlata ne sadrži PDV, jer je investiciono zlato oslobođeno plaćanja PDV-a, kao i poreza na kapitalnu dobit.

Cena investicionog zlata se razlikuje u odnosu na oblik kupoprodaje i zavisi od toga da li se zlato kupuje sa odmah dostupnog lagera (spot), ili se kupuje avansno. Kada se investiciono zlato kupuje avansno, cena je povoljnija u odnosu na odmah dostupno zlato tj. spot transakcije, jer je cena fiksirana, a zlato dostupno u relativno kratkom vremenskom periodu.

U odnosu na početak 2020. godine cena zlata je naglo skočila 18. septembra, a većina analitičara očekuje da će pandemija i ekonomska kriza koja je prati dodatno podići cenu ovog dragocenog metala.

Kratkoročno gledano, cena zlata može biti promenljiva, ali dugročno gledano zlato uvek održava svoju vrednost. Tokom godina zlato je pružalo zaštitu od inflacije i erozije vodećih valuta, zbog čega se oduvek smatralo dobrom investicijom.

 


Ulaganje u zlato

Tokom vekova ljudi su iz različitih razloga ulagali u zlato. Čitave civilizacije, a sada i ekonomije izuzetno cene zlato i na taj način mu održavaju vrednost. Upravo je zlato onaj dragoceni metal na koji se oslanjamo, kada zakažu druge valute, jer uvek ima neku vrednost, kako bi smo se osigurali u teškim i kriznim vremenima.

Tokom 2020. godine, zbog pandemije korona virusa cena zlata je skočila 40 % zbog nekoliko faktora, kao što su: pad prinosa državnih obveznica, slabost dolara, ekstremni podsticajni paketi i visok nivo geopolitičke neizvesnosti. Zbog svih ovih neizvesnosti, ulaganje u zlato u kriznim godinama je odličan potez koji će vam obezbediti sigurnu štednju.

 


Zlatne poluge i zlatne pločice

Zlatne poluge i zlatne pločice, koje čine investiciono zlato u koje možete uložiti, sad je dostupno i u Srbiji. Zlatne pločice i zlatne poluge koje prodaje Zlatni Standard d.o.o. poseduju originalno fabričko pakovanje, sertifikat o težini i čistoći zlata, koji izdaje LBMA – London Bullion Market Association, a koje odgovara Good Delivery standardu.

Zlatne poluge i zlatne pločice su čistoće 999,9, što znači da u sebi sadrže 99,9 % čistog zlata. Proizvode se u različitim apoenima, tj. različitim težinama: 1g, 2g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 250gr, 500g i 1000 grama.

Mapa