Nove televizijske serije ove jeseni

od Admin u 31-08-2018 u Film i televizija

Nove televizijske serije ove jeseni

nove tv serije ove jeseni

Kao i svake godine svetske televizije su pripremile mnogobrojne serije, tako da nas i ove godine očekuje vruća jesen. 
Pored novih sezona već popularnih serija, televizije poput Netflix-a, Amazon-a, Hbo-a, Fox-a, britanskih ITV-a i BBC-a pripremile su nove serije različitih žanrova. 
Da li će neke od ovih serija biti svetski hitovi, ili će biti otkazane i pre kraja prve sezone, moraćemo da sačekamo još par dana.

Ali, hajde da vidimo koje nove serije počinju sa prikazivanjem ove jeseni.

1.Telohranitelj (Bodyguard) BBC1

Britanska televizija BBC je počela sa prikazivanjem nove serije Telohranitelj u nedelju 26. avgusta.  Ova krimi serija ima šest epizoda, a glavne uloge imaju Kili Hjuz (Keeley Hawes) i Ričard Maden (Richard Madden). 
Ratni veteran (Ričard Maden, koga smo voleli kao Roba Starka u Igri prestola) je dobio zadatak da čuva ministarku unutrašnjih poslova (Kili Hjuz, koju možete videti i u ITV-ijevoj seriji Durelovi, čija je četvrta sezona zakazana za sledeću godinu). S obzirom da se ne slaže sa politikom koju zastupa ministarka, a odgovoran je za njenu bezbednost, telohranitelj, rastrzan između svojih ubeđenja i svoje časti, možda predstavlja i njenu najveću pretnju.

2. Želja za putovanjem (Wanderlust) BBC1

Dramska serija Želja za putovanjem je planirana da se prikazuje 4. septembra na britanskoj teleiziji BBC1. Ova serija ima šest epizoda, a plod je saradnje dve televizije BBC1 i Netflix, koja će je i prikazivati van britanskog tržišta. 
Terapeut, koga glumi dobro poznata austrailjanska glumica Toni Kolet (Toni Collette), nakon jednog incidenta, pokušava da spase brak i povrati ljubavnu strast. Njenog supruga glumi dobro poznati britanski glumac Stiven Mekintoš (Steven Mackintosh), koga takođe možete videti u trećoj sezoni britanske serije Srećković Sten Li (Stan Lee's Lucky Man).

3. Vašar Taštine (Vanity Fair) ITV

Produkcijska kuća Mammoth Screen, koja već stoji iza dobro poznatih kostimiranih dramskih serija poput Viktorija i Poldark, ove jeseni će nas obradovati sa najnovijom verzijom čuvenog Tekerijevog romana „Vašar taštine“. Ova kostimirana serija ima sedam epizoda, a prikazivaće je britanska televizija ITV i Amazon, od subote 2. septembra.
Radnja romana prati englesko društo u vreme napoleonovih ratova, sa početka 19 veka. Glavna junakinja je lukava i beskrupulozna Beki Šarp, koju glumi mlada britanska glumica Olivija Kuki (Olivia Cooke), koja se proslavila u filmu Ja, erl i devojka na samrti (Me and Earl and the Dying Girl), koja po svaku cenu pokušava da se iščupa iz siromaštva i uda za nekog plemića i tako zauzme visok položaj u društvu. Pored nje glumi i mladii britanski glumac, pesnik i muzičar Džoni Flin (Johnny Flynn), koga ste upoznali kao mladog Alberta Anštajna, u provoj sezoni serije Genije (Genius).

4. Stranci (Strangers) ITV

Triler serija Stranci, koja se sa velikim iščekivanjem očekuje do kraja godine na britanskoj televiziji ITV, delo je producentske kuće Two Brothers Pictures, koja se proslavila sjajnom triler serijom Nestali (The Missing). U glavnoj ulozi je britanski glumac Džon Sim (John Simm), koga ste već mogli da gledate u uzbudljivoj seriji Plen (Prey). On glumi profesora koji nakon smrti svoje supruge u Hong Kongu, u pokušaju da otkrije šta se zapravo dogodilo, biva uvučen u misterioznu zaveru. U ovoj potrazi za istinom, koja traje osam epoizoda, pomaže mu britanski konzul, koga glumi britanska glumica Emilja Foks (Emilia Fox), koja se proslavila u filmu Pijanista (The Pianist).

5. Otkriće veštica (A Discovery of Witches)  Sky 1

Romantična serija Otkriće veštica, koja će početi sa prikazivanjem 14. septembra na britanskoj televiziji Sky 1, prati neobičnu ljubavnu priču između veštice i vampira. U glavnim ulogama su britanski glumac Metju Gudi (Matthew Goode), koga pamtite po ulozi u seriji Dauntonska opatija (Downton Abbey), i australijska glumica Tereza Palmer (Teresa Palmer), koju ste upamtili po ulozi u filmu Greben spasa (Hacksaw Ridge).

6. Manijak (Maniac) Netflix

Jedna od najvećih hitova ove jeseni je svakako naučnofantastična serija Manijak, koju će Netflix prikazati 21. septembra, a u kojoj glume oskarovka Ema Stoun (Ema Stone) i neprepoznatljivi Jona Hil (Jonah Hill).
Glavni junaci ove serije su podvrgnuti probi misterioznog psihijatrijskog leka, za koji se tvrdi da će uspešno izlečiti sve mentalne probleme i bolesti. Naravno, ovo testiranje novog leka neće proći nimalo glatko.
Serija Manijak je bazirana na istoimenoj norveškoj dramskoj seriji, koja je prikazana 2014. godine. Pored čuvenih i omiljenih glumaca, preporuka za ovu seriju je i njen reditelj Keri Džodži Fukunaga (Cary Joji Fukunaga), koji je režirao prvu sezonu kultne serije Pravi detektiv (True Detective).

7. Romanovi (The Romanoffs) Amazon

Za ovu jesen Amazon je spremio dramsku seriju Romanovi, koja se u osam epizoda bavi različitim likovima, koji su ubeđeni da su potomci ruske kraljevske porodice Romanov. Seriju je osmislio Metju Vajner (Matthew Weiner), koji se proslavio sa čuvenim serijama Porodica Soprano (The Sopranos) i Ljudi sa Menhetna (Mad Men). 
U seriji glume mnoge zvezde poput Izabele Iper (Isabelle Huppert), Dajane Lejn (Diane Lane), Erona Ekharta (Aaron Eckhart) i mnogi drugi.

8. Povratak kući (Homecoming) Amazon

Psiholška triler serija Povratak kući je serija o kojoj se najviše priča, jer u njoj glumi mega zvezda Džulija Roberts (Julia Roberts). Amazon je zakazao premijeru ove serije za 2. novembar. Džulija glumi kelnericu u malom američkom gradu, koja je nekada pomagala ratnim veteranima da se što lakše vrate u normalan život. Zbog čega je sve napustila saznaćemo za dva meseca. Pored Džulije u seriji glume i Dermot Malruni (Dermot Mulroney), kao i Bobi Kanavale (Bobby Cannavale), koga ste zapamtili u seriji Carstvo poroka (Boardwalk Empire).

9. Komšiluk (The Neighborhood) CBS

Američka televizija CBS zakazala je premijeru za svoj novi sitkom Komšiluk za 1. oktobar. U ovoj novoj komičnoj seriji glavna uloga je poverena američkom glumcu Maksu Grinfeldu (Max Greenfield), koga ste sigurno zapamtili u seriji Nova devojka (New Girl). On glumi druželjubivog komšiju, koji se doseljava u crnački kraj Los Anđelesa.

10. Zajedno srećni (Happy Together) CBS

Drugoj zvezdi poluparne serije Nova devojka (New Girl) Dejmon Vajansu (Damon Wayans Jr.) američka televizija CBS je ponudila ulogu u drugom sitkomu Zajedno srećni, čija je premijera, takođe zakazana za 1. oktobar. On glumi srećno oženjenog čoveka, čiji će život potpuno poremetiti dolazak mlade pop zvezde, koju glumi nova australijanska nada Feliks Malard (Felix Mallard).

11. Manifest NBC

Nova misteriozna dramska serija Manifest stiže na male ekrane američke televizije NBC 24. septembra. Serija opisuje neobičan let 828, za koji putnici i posada misle da je bio normalan sa dosta propadanja, a prilikom sletanja ispostavlja se da su ih pet godina smatrali nestalim.

12. Osećam se loše (I Feel Bad) NBC

Američka televizija NBC zakazala je premijeru 4. oktobra za svoj novi sitkom Osećam se loše. Serija se bavi životom mlade žene koja pokušava da bude uspešna šefica, supruga i majka. Uloga je poverena mladoj glumici Saraji Blu (Sarayu Blue), koja je do sad imala zapažene sporedne uloge u mnogobrojnim serijama, a u jednoj epizodi prve sezone Štrebera (The Big Bang Theory) glumi Lalitu Guptu.

13. Sijera Brdžis je gubitnica (Sierra Burgess Is a Loser) Netflix

Ukoliko volite seriju Čudnije stvari (Stranger Things), sigurno se sećate nesrećne Barb (Barbara Barb Holland). Netflix je upravo ovoj mladoj glumici Šenon Purser (Shannon Purser) poverio glavnu ulogu u svojoj novoj romantičnoj komediji, koja predstavlja modernu adaptaciju romana Sirano de Beržerak.

14. Ril (Rel) Fox

Fox televizija je zakazala premijeru svog novog sitkoma Ril za 9. septembar. Glavna uloga je poverena mladom američkom glumcu Lil Ril Hoveriju (Lil Rel Howery), koga ste sigurno zapmtili, ako ste gledali sjajan film Beži (Get out).

15. Prijatelj sa bogom (God Friended Me) CBS

Nova serija Prijatelj sa bogom počinje sa prikazivanjem 31. avgusta na američkoj televiziji CBS. Ova nova dramedija (mešavina drame i komedije) prati život jednog ateiste, od trenutka kada ga je bog dodao na Facebook-u za prijatelja. U glavnoj ulozi je mladi američki glumac Brendon Majkl Hol (Brandon Micheal Hall).