Koncert harmonikašice Amele Frljučkić 2019 Budva

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Cara Dušana 19, Stari grad, Budva

Mesto dešavanja: Moderna galerija "Jovo Ivanović"

Kontakt

Telefon: +382 33 451 343

Poseti web sajt Pošalji e-mail

plakat_koncert_harmonikasice_amele _frljuckic_2019_budva

Koncert harmonikašice Amele Frljučkić održaće se u petak, 25. jula 2019. godine, sa početkom u 21 čas u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Starom gradu u Budvi u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve. 

harmonikasica_amela_frljuckic_1

Amela Frljučkić je harmonikašica rođena u Podgorici (Crna Gora). Zvanje Magistrice muzičkih umjetnosti na harmonici je stekla 2017. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), a u okviru studija školovala se i na Coservatorio di Musica Guiseppe Tartini (Italija) i na Akademiji za Glasbo u Ljubljani (Slovenija). Za postignute rezultate u toku školovanja dobila je posebno priznanje Univerziteta u Sarajevu "Zlatna značka". 

Usmjerena je na popularizovanje harmonike kao umjetničkog instrumenta, te posebno popularizovanje savremene muzike na harmonici. Zaljubljenica je u tradicionalnu muziku koju aranžira i izvodi u savremenim aranžmanima. 

harmonikasica_amela_frljuckic

Trenutno aktivno radi na projektu dua harmonika-klavir „Instrumental Story“ koji aranžira i izvodi tradicionalnu, klasičnu kao i autorsku muziku. U toku školovanja kao solistica i kamerni izvođač osvajala je I, II i III nagrade na sledećim takmičenjima: "Akordeon Art" (Bosna i Hercegovina), "Svirel" (Slovenija), "Zvezdane staze" (Srbija), "DocMusicContest" (Italija) i Festival mladih muzičara (Crna Gora). 

Do sada je u skolopu raznih republičkih i međunarodnih festivala, takmičenja, master classova i koncerata nastupila u Italiji, Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Dobro došli!