Promocija novih epizoda TV serije Na veslu priča

Detalji

Nema predstojećih dešavanja

Lokacija: Moderna galerija "Jovo Ivanović", Budva

Kontakt

Telefon: +382 33 451 343

Poseti web sajt Pošalji e-mail

Promocija novih osam epizoda TV serije "Na veslu priča" biće održana u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Budvi, u subotu 29. juna 2019. godine u 20 časova.

Poznati budvanski pripovjedači veslajući na barkama pričaju originalne priče o prirodi i na taj način postaju dio velike regionalne kinematografske antologije moderne književnosti. U susretu i skladu sa najljepšim odabranim lokacijama Budvanske rivijere priče dobijaju posebnu izvornost koja je zapravo svježina ovoga originalnog formata, saopšteno je iz NVO Matica Boke.

pozivnica_promocija_tv_serije_na_veslu_prica_2019_budva
 
U Budvi, dr Miroslav Luketić u priči "Miro i sabaljarka" donosi svijet i mentalitet ribolovaca, profesorka Božena Jelušić u "Tajnom ulovu mašte" živo razmatra tradiciju kulture kroz kužinu, novinar i publicista Ranko Pavićević iskustveno i konsternirano poredi Budvu sad i nekad u priči "Prst u moru", istoričarka umjetnosti mr Lucija Đurašković objašnjava legendom o "Santa Marija In Punta" kult Bogorodice, stari žurnalistički vuk Savo Gregović u "Igranci duha" slikovito i poetski pripovijeda o novinarstvu i boemštini, pjesnikinja i glumica Radmila Кnežević traži "Ravnotežu mora", a dr Predrag Zenović nastavlja "Predanje" o Svetom Stefanu.
 

Na promociji novih epizoda " Na veslu priča" predstaviće se i ekipa koja je radila na osmišljavanju i učestvovala u realizaciji projekta. Reditelj i autor koncepta je Rastko Šejić, dok je izvršni producent Željko Кomnenović, zatim, kompozitor je Vladimir Lešić, a direktor fotografije je Aleksandar Кalezić. Snimatelj epizoda je Đorđe Obradović, a montažu je radio Milan Pejnović. Art direktor cijelog projekta je Zoran Mujbegović, spiker u epizodama je Aleksandar Novaković dok su barkarijoli Milan Svitlica, Raško Sekulović i Nikola Stojanović, za intro animaciju su zaduženi Кosta Milovanović i Miroslav Spajić.

Na promociji serije u Modernoj galeriji u Budvi govoriće autori serije, a biće emitovana i polusatna zajednička epizoda.

U zajedničkoj epizodi pod naslovom "Vatra od Don Кihota" svi autori iz Budve u paralelnom intervjuu razmatraju aktuelnosti stvaralaštva, ekologije i mentaliteta.

Nove epizode "Na veslu priča" iz Budve biće emitovane od 1. jula 2019. na satelitskom programu RTS Svet, a od 22. jula na nacionalnom kanalu kulture RTS 3.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

plakat_promocija_tv_serije_na_veslu_prica_2019_moderna_galerija_budva