TOŠINA KUĆA

TOŠINA KUĆA
5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Školska 16
  Jarak
  22426 Sremska Mitrovica
  Srbija
 • Telefon: +381 65 6353 419
 • Telefon: +381 63 113 23 55
 • Mobilni: +381 63 753 25 98
 • Mobilni: +381 61 6734 773
 • Pošalji e-mail

Gde se nalazi | Sadržaj | Ponuda | Organizacija proslava | Alma Mons | Atrakcije

sremski_specijaliteti_tosina_kuca


Na samo sat vremena od Beograda i Novog Sada, doživite autentičan doživljaj Srema i posetite tradicionalno seosko domaćinstvo, poznato kao Tošina kuća, gde vas očekuju tradicionalni sremski ručak, piknik na Savi i neumorni tamburaši.


"Tošina kuća" je uspešno turističko ugostiteljsko domaćinstvo, koje je reputaciju gradilo pružanjem usluga zahtevnim stranim turistima, i primer je kako se od tradicionalnog sremskog gostoprimstva može izgraditi turistički brend.

Od 2016. godine "Tošina kuća" je nosilac i prestižnog domaćeg priznanja "Turistički cvet".

U sastavu Etno kompleksa "Tošina kuća" nalazi se i etno restoran "Bojčinska Koleba", na ulazu u zaštićeno područje spomenik prirode "Bojčinska šuma", kao i Restoran Vojvoda, koji se nalazi na Fruškoj gori, nedaleko od manastira Šišatovac. 

 

 

Gde se nalazi

Pod nazivom „Ugostiteljska delatnost u seoskom turističkom domaćinstvu Budimir Petrović“ ili popularno "Tošina kuća" se nalazi u selu Jarak, u srcu sremske žitnice, na samo sat vremena od Beograda i Novog Sada.

tosina_kuca_spolja

Selo Jarak, koje pripada opštini Sremska Mitrovica, nalazi se u donjem Sremu, u blizini Rume, Sremske Mirovice i Šapca, na samoj obali reke Save. Od Rume je udaljeno 12km, od Sremske Mitrovice 13 km, a od Šapca 19 km.

Zanimljiva istorija sela Jarak, oduvek je predstavljala izazov arheolozima i istoričarima, a plodna ravnica, blizina Save i kvalitetna turistička ponuda učinile su da u poslednjih 15 godina, seosko turističko domaćinstvo "Tošina kuća", pored domaćih, često posećuju i strani turisti, koji uživaju gostoprimstvo porodice Budimira Petrovića. 

 

 

Sadržaj

"Tošina kuća" predstavlja jedinstven etno prostor, koji je brižljivo urešen i opremljen slikama i predmetima tradicionalnog sremskog sela. 

glavna_sala_etno-restoran_tosina_kuca

Centralni objekat čine prostrana prostorija sa šankom, iza koje se nadovezuju mala i velika sala, kapaciteta do 500 mesta, savremeni toaleti i hodnik koji vodi u drugo dvorište, kao i dodatni šator za goste, ukoliko za tim postoji potreba. 

Starinska trpezarija i ozidana peć, čine poseban kutak, koji se nalazi na ulazu u sale.

Veliko dvorište povezuje centralni objekat sa drugom kućom, koja je po potrebi, takođe namenjena gostima.

tosina_kuca_vlasnik_budimir_petrovic

Ova kuća predstavlja primer savremenog seoskog domaćinstva, a u njoj živi četiri generacije porodice Budimira Petrovića. 

tosina_kuca_dodatni_sator

 

 

Ponuda

Iako nemaju oznaku geografskog porekla u seoskom domaćinstvu "Tošina kuća" ponudiće Vam isključivo sremski ručak uz odabrane namirnice iz Jarka, kao i druge sremske specijalitete po receptu porodice Petrović. 

Za doživljaj više, predlažemo piknik u voćnjaku sa izlazom na Savu i sremski ručak uz živu i neumornu svirku orkestra Budimira Petrovića.

etno_ambijent_restoran_tosina_kuca

U prelepom seoskom ambijentu, nadomak reke Save, uživaćete u sremskim specijalitetima, a turističko seosko domaćinstvo Tošina kuća pruža i dodatne usluge, kao što su: organizacija svih vrsta proslava i korporativnih događaja, te organizaciju  karavana "Alma Mons: put vina, careva i svetaca".

 

 

Organizacija proslava

etno_restoran_tosina_kuca

Poverite iskusnom i proverenom timu "Tošine kuće" organizaciju svojih proslava, druženja, zabava, poslovnih susreta i drugih značajnih događaja.

 

 

Alma Mons: put vina, careva i svetaca

Za sve zainteresovane goste turističko seosko domaćinstvo "Tošina kuća" organizuje jedinstveni karavan "Alma Mons: put vina, careva i svetaca", u sklopu kojeg ćete moći da vidite jezera, manastire, vinarije, atrakcije Fruške gore i ostala gotovo netaknuta bogatstva ove prelepe planine.

Ovaj nezaboravan karavan "Alma Mons: put vina, careva i svetaca" završava se u prirodnom ambijentu, originalnom gozbom u šumi, gde će, pored nezaboravnih tamburaša, goste dočekati meni prepun tradicionalnih ukusa, kao i nadaleko čuvena kvalitetna fruškogorska vina napravljena po porodičnim recepturama starih vinogradara ovog područja.

 

 

Atrakcije

Doček

Kada prođete kroz vrata "Tošine kuće", čeka vas doček uz šljivovicu, pogaču i so uz osmehe koje nećete zaboraviti.

Tamburaši

Ovde vas očekuju tamburaši i bogat muzički program uz lokalni tamburaški orkestar i tradicionalne sremačke melodije.

Zoo vrt

"Tošina kuća" poseduje i mini zoo vrt, pa vas očekuje i razgledanje zoo vrta sa domaćim životinjama karakterističnim za ovo podneblje.

Muzej

U "Tošinoj kući" se nalazi i muzej, koji je otvoren za goste koji mogu slobodno da razgledaju razne starinske predmete i slike i na taj način upoznaju život i tradicijeu jedne tipične sremačke porodice.

Šetnje

Za sve one kojima je potrebo potpuno opuštanje, predlažemo šetnje travnjakom po dvorištu sve do bašte koja izlazi na obalu reke Save, gde ćete sigurno uživati u prelepim zalascima sunca.

Etno specijaliteti

tosina_kuca_etno_specijaliteti

U "Tošinoj kući" očekuju Vas etno specijaliteti i bogat tradicionalni meni na bazi švedskog stola.

Duh starih vremena

Za sve one koji žele da osete duh starih vremena, "Tošina kuća" pruža pravi doživljaj trenutaka u kome su živeli naši preci.

Radionica starih instrumenata

U okviru ovog etno kompleksa nalazi se i radionica starih instrumenata, u kojoj gosti mogu da se upoznaju sa tradicionalnim načinom izrade muzičkih instrumenata. Muzika i tamburaši su neodoljiv deo života Srema i Sremaca, jednako kao i ravnica, hrana ili druženje. Gotovo svaki događaj i zgoda u životu ljudi sa ovog područja našao je svoje mesto u stihovima sremskih tamburaša, a uz sremske tamburaše se veseli, ali i tuguje. Prve tambure su se zvale "samice", a od jednoglasnih tambura nastaju dvoglasne, zatim troglasne i na kraju četvoroglasne tambue, koje su naročito popularne u Vojvodini.

Spomenar

Kada posetite tradicionalno seosko domaćinstvo "Tošina kuća", očekuje vas nezaboravni doživljaj i puno lepih uspomena.

Mi Vas nećemo zaboraviti. Sigurno ni Vi nas.

Mapa