TURISTIČKO NASELJE RAS

TURISTIČKO NASELJE RAS
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

Hotelski smeštaj Pazarište

Turističko naselje Ras je izgrađeno u etno stilu i svojim izgledom i ambijentom je pravi raj za posetioce. Naselje je smešteno u dolini reke Raške, na Pazarištu, spomeničkom području gde su i danas vidljivi ostaci Starog Rasa, Gradina, Trgovište, manastir Sopoćani. 

turisticko_naselje_ras_pazariste_novi_pazar

Ovaj hotelski smeštaj nalazi se u živopisnom ambijentu na ušću Sebečevske reke u Rašku, na 9km od Novog Pazara, prema Tutinu.

Na samo 15 minuta vožnje od centra Novog Pazara u ovom kompleksu možete pronaći mir, prijatno okruženje sa puno zelenila i čistim vazduhom.


Hotel Ras

Hotel Ras nudi udoban smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima. Sve sobe su opremljene modernim nameštajem i klimatizovane. 

turisticko_naselje_ras_pazariste

Za goste hotela je obezbeđen parking pored samog objekta sa noćnim čuvarom i room service od 00:00-24:00. 

Plaćanje gotovinski, virmanski i kreditnim karticama (Visa, Dina, Master, American Express, Maestro, Diners Club).

 

Sadržaj soba i apartmana Ras

Jednokrevetne sobe su idealne za goste koji se ne zadržavaju dugo i čiji je cilj efikasno obavljenje posla. Dvokrevetne sobe imaju više prostora i dva odvojena kreveta, i mogu da prime dva zahtevnija gosta. Trokrevetne sobe su idealne kako za dve, tako i za tri osobe, i pružaju apsolutnu udobnost. Apartmani se sastoje iz primaćeg dela i spavaće sobe sa francuskim krevetom. 

bracni_krevet_u_dvokrevenoj_sobi_hotel_ras_pazariste

Sve sobe imaju:

  • Mini bar
  • Besplatan Wireless internet
  • LCD TV sa digitalnim kanalima
  • Sef u sobama

dbevni_boravak_sa_krevecem_za_bebe_u_apartmanu_hotel_ras_pazariste_novi_pazar

Dodatni sadržaj apartmana:

  • Krevetac za bebe
  • Đakuzi kada

 

Restoran Ras

Restoran Ras u sklopu Turističkog naselja, nudi vam veliki izbor domaćih, tradicionalnih specijaliteta, ali i raskoš inostrane kuhinje.

letnja_basta_restorana_ras_pazariste_novi_pazar

Restoran Ras se nalazi u centralnoj zgradi Turističkog naselja Ras. Restoran ima 60 mesta kao i veliku salu sa 170 mesta, letnju baštu sa 120 mesta, i kafe bar sa 120 mesta. 

restoran_ras_pazariste_novi_pazar

U restoranu Ras možete uživati u specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje, kao i u velikom izboru pića. 

Otkrićete novu dimenziju uživanja u hrani i piću, jer se domaćini trude da stvore osećaj posebnosti za svakog gosta, kombinujući šarm prošlosti i dočaravajući sadašnjost.

 

Organizacija venčanja i svečanosti 

Restoran Ras je idealan za organizovanje svečanih prijema, banketa i koktel zabava, ali i venčanja i svih vaših svečanosti.

restoran_ras_sa_dekoracijom_za_vencanja_i_svecanosti

 

Dečije igralište

Za boravak dece u Turističkom naselju Ras je obezbeđeno dečije igralište na otvorenom sa velikim broj zanimljivih sadržaja.

decije_igraliste_turisticko_naselje_ras_pazariste_novi_pazar

Dečije igralište će zabaviti vaše mališane i omogućiti vam lep i opušten odmor.

 

Stari Ras sa Sopoćanima

Stari Ras sa Sopoćanima je zajedički naziv za grupu srednjovekovnih manastira i crkava, koji su 1979. godine upisani na UNESCO Listu svetske kulturne baštine. Ovu grupu srednjovekovnih manastira i crkava čine: Manastir Sopoćani, Manastir Đurđevi Stupovi, Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Rasu (Petrova crkva) i utvrđenje na Gradini.

 

Stari Ras

Arheološki lokalitet Stari Ras se nalazi 11 km od Novog Pazara na brdu Gradina.

ostaci_zidina-utvrdjenja_gradina_stari_ras_pazariste

Obuhvata tri arheološka lokaliteta: 

  • Utvrđenje na Gradini
  • Pećina sa manastirom Sv. Arhanđela ispod utvrđenja
  • Naselje Pazarište (Trgovište)

 

Pešačka staza Gradina

Turističko naselje Ras je idealan smeštaj za sve one koji žele da obiđu Stari Ras, manastir Sopoćani i tvrđavu Gradina. Upravo od hotela Ras kreće turističko-pešačka staza duga 950 metara do vrha lokaliteta tvrđave Gradina. 

pesacka_staza_do_utvrdjenja_gradina_pazariste

Ova umerena planinska staza je uređena za posetioce i turiste srednje i mlađe starosne dobi. Staza prolazi kroz atraktivan deo netaknute prirode, a duž staze su postavljeni putokazi i edukativno-informativne table. Sa vrha srednjovekovnog utvrđenja Gradina se pruža prelep pogled na planine Goliju, Rogoznu i lokalitet Trgovište.

Utvrđenje je smešteno na vrhu planinskog grebena i ima oblik nepravilnog četvorougla dužine 180m, i širine od 20 do 60m. 

 

Manastir Sopoćani

Manastir Sopoćani je udaljen samo 5 km od Turističkog naselja Ras. Manastir Sopoćani je zadužbina kralja Uroša I. Naziv potiče od staroslovenske reči sopot koja znači izvor, jer se manastir nalazi nad samim izvorom reke Raške. Pretpostavlja se da je manastir Sopoćani podignut u drugoj polovini 13. veka u periodu od 1258. do 1270. godine. 

Najveću slavu ovom manastiru su donele njegove freske, koje se smatraju remek delom vizantijske i srpske srednjoveknovne umetnosti. Među najlepše svakako spada freska "Smrt kraljice Ane Dandolo".

Mapa