VINARIJA RAJ

VINARIJA RAJ
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt informacije

Rajačke pimnice

Selo Rajac se nalazi nadomak Negotina. Do njega se dolazi dugim, strmim i vijugavim putem, koji su tipični za ovaj živopisan kraj. U ovom kraju postoji izreka da u Rajcu ima dva sela, jedno u kome žive ljudi, a drugo u kome živi vino. 

zivopisni_predeli_rajacke_pimnice_negotinska_krajina

Rajačke pimnice su mesto u kome živi vino. To su kuće koje su stare vekovima i koje su sazidane od posebnog kamena iz doba Jure, a čiji način gradnje i istorija spadaju u kulturnu baštinu ovog kraja. 

U rajačkim pimnicama možete degustirati i kupiti vino, ali i videti kako se ono proizvodi po tradicionalnim metodama, bez upotrebe električnih mašina, samo uz snagu sopstvenih ruku i veštinu koja je poznata starim majstorima ovog zanata. 

 

Vinarija iz Rajca

Vinarija Raj dolazi iz Rajca tj. istočne Srbije i Negotinske Krajine, prostora koji su već vekovima poznati kao idealni region za gajenje grožđa i proizvodnju vina.

Vinarija Raj je osnovana sa željom da se domaćim i stranim ljubiteljima vina, ponude vina sa specifičnim poreklom, koja privlače pažnju svojom retkošću i plene i osvajaju svojim vrhunskim kvalitetom. Stoga se svaka odluka pažljivo odmerava u cilju postizanja najvišeg kvaliteta, uz učešće enoloških stručnjaka i tehnologa. 

zlatne_medalje_za_kvalitet_za_vino_raj_plot_i_raj_game_vinarije_raj

Vinarija Raj u svakom aspektu vinskog posla, bilo da govorimo o gajenju grožđa ili proizvodnji sprovodi standarde i kontrolu kvaliteta u svakom segmentu uzgoja i proizvodnje, što i osigurava vrhunski kvalitet vina vinarije Raj. 

 

Rajački vinogradi

Čuveni rajački vinogradi se nalaze iznad pimnica, na 160-250 metara nadmorske visine. Deo tih rajački vinograda su i vinogradi koji su u posedu Vinarije Raj. 

rajacki_vinogradi_vinarije_raj

Nadovezujući se na specifičnu kulturu vina karakterističnu za ovaj region, Vinarija Raj u centar svoje proizvodne ponude stavlja upravo sorte koje tradicionalno dobro uspevaju u ovom kraju, pre svega Crna Tamjanika, Bela Tamjanika, Game, ali i francuska sorta grožđa Semijon.


Vino Raj Game

Vino Raj Game je tamne rubin boje, sortnog mirisa i voćnog karaktera. Ukus karakterišu punoća, alkoholna snaga i uravnotežene kiseline koje ističu voćnost, a uz umerenu oporost.

crveno_vino_raj_game_vinarija_raj

Vino dobre postojane arome, Raj Game je najbolje servirati na temperaturama od 16 do 18˚C. Game je crveno vino niskog nivoa tanina i visoke kiselosti, i kao takvo idealno je za kombinovanje sa pilećim ili ribljim paprikašem, kuvanim mesom, podvarkom ili snažnijim prevrelim sirevima.

Sa preko 260 sunčanih dana u godini, Game (Gamay) iz vinograda Raj ovoj specifičnoj Sorti vraća stari ukus i duh vremena u kojem je negovana autentična i bogata kultura vina. 

 

Vino Raj Plot

Vino Raj Plot je kupaža u kojoj se susreću sorte Cabernet Sauvignon i Merlot, zatvoreno crvene boje, složenog mirisa u kome se prepoznaju višnja i kupina prožeti diskretnim tonovima plemenite hrastovine. Ukus je pun, snažan i harmoničan, uravnotežene taninske strukture i dobre postojanosti arome.

crveno_vino_raj_plot_kupaza_cabernet_sauvignon_i_merlot

Vino Raj Plot je najbolje servirati na temperaturama od 16 do 18 C.

Raj Plot se preporučuje za kombinovanje sa crvenim mesom kao što su biftek i ramstek, divljači, teletinom ispod sača kao i intenzivnim plavim sirevima i tvrdim, slanim kačkavaljima.

 

Vino Raj Crna Tamjanika

Vino Raj Crna Tamjanika je vino zatvoreno crvene boje, intenzivnog muskantnog mirisa, punog i uravnoteženog ukusa sa odličnom postojanošću arome. Odležavala je 4 meseca u hrastovim buradima.

crveno_vino_raj_tamjanika_vinarija_raj

Vino Raj Crna Tamjanika je najbolje servirati na temperaturi od 10˚C. Raj Crna Tamjanika se preporučuje za kombinovanje sa jelima ispod sača, divljači, kao i sa sitnim kolačima.

 

Vino Raj Sova

Vino Raj Sova vam pruža prefinjeni ugođaj sorte Sauvignon Blanc, svetle slamasto-žute boje, kristalno bistro i diskretno sortnog mirisa ali vrlo složenog karaktera. U njemu se mogu spoznati voćni mirisi breskve i dunje, prožeti finim tonovima akacije. Ukus je pun, snažan i živahan, protkan blagim, vibrantnim kiselinama. Uravnoteženost ukusa i izražena postojanost arome ovom vinu pružaju dugovečnost. 

Preporuka je servirati na temperaturi od 12 C. 

belo_vino_raj_sova_vinarija_raj

Vino Raj Sova odlično će se uklopiti sa kozjim sirevima, jelima na bazi jaja, ribom, sušijem, plodovima mora, kao i sirovim ili pohovanim povrćem.

 

Vino Raj Zenit

Belo vino Raj Zenit je sačinjeno od sorte Semijon, grožđa poreklom iz Francuske. Možemo se pohvaliti da smo jedni od malobrojnih vinara u Srbiji koji može ponuditi uživanje u ovoj sorti vina. Vino je kristalno bistro, svetle žuto-zelene boje, sortnog mirisa, prijatno i pitko. Odležavalo je u inoks buradima do samog punjenja. 

belo_vino_raj_zenit_vinarija_raj

Vino Raj Zenit je najbolje servirati na temperaturama od 10 do 12˚C. Preporučuje se za kombinovanje sa jelima od ribe i piletine.

Mapa