Tri srpske rakije okićene zlatom na svetskom takmičenju u Briselu

od Admin u 25-12-2020 u Vesti i saopštenja

Tri srpske rakije okićene zlatom na svetskom takmičenju u Briselu

 

zlatna-medalja-u-brielu-2020-za-tri-srpske-rakije

 

Izuzetna vest stigla je iz Brisela, nakon završenog prestižnog takmičenja na kome su tri srpske rakije okićene zlatom, a Viljamovka Nirvana Zarić proglašena je i za jedno od deset najboljih alkoholnih pića na svetu.


Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles je međunarodno takmičenje na kome se nagrađuju najbolja žestoka pića proizvedena širom sveta. Na ovom takmičenju u Briselu međunarodni eksperti ocenjivali su 1. 400 žestokih pića iz 84 zemlje sveta, tako da se srpska rakija našla u društvu raznih viskija, konjaka, ruma, vodke, džina, piska, grape, baiđiua i tekile.

Panel od 60 sudija ocenjivao je uzorke najboljih pića, a naše tri rakije su dobile zlatne medalje: Viljamovka Nirvana i rakija od maline Opsesija destilerije Zarić, i Kajsija destilerije Hubert 1924. Rakija od dunje destilerije Stara pesma osvojila je srebrnu medalju.

Ovo je samo još jedan od dokaza da srpska rakija može i treba da stane rame uz rame sa najboljim svetskim pićima, i od velikog je značaja za Srbiju da se prepoznatljiv srpski proizvod kao što je rakija, nađe u vrhu jednog ovakvog takmičenja. 

Destilerija Zarić iz Kosjerića već je osvajala svetske vrhove kada je na takmičenju WSWA Convencion u Las Vegasu Viljamovka Nirvana osvojila najprestižniju nagradu ovog pompeznog takmičenja, takozvano duplo zlato. 

Ovom prilikom u Briselu pored zlatne medalje Viljamovka Nirvana osvojila je i veliku zlatnu medalju, a samim tim svrstana u deset najboljih među najboljima i definisana je kao piće neprikosnovenog kvaliteta.

Za Destileriju Hubert 1924 zlatna medalja za rakiju od kajsije Hubert je veliki uspeh, ali istovremeno i velika odgovornost, zbog čega će se i dalje truditi da daljim uspesima sa ponosom predstavi srpsku rakiju kao najbolji srpski brend.