OPŠTINA MILIĆI

OPŠTINA MILIĆI
0 zvezdica od 0 glasova

Kontakt

Opštinska uprava Milići, Republika Srpska

Opština Milići locirana je u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine u Republici Srpskoj. Umjerena klima, mnoštvo vodotokova, obilje zelenila i privrednih dobara, vrijedni i inventivni građani omogućili su da se opština svrsta u razvijene opštine u Republici Srpskoj. Milići su smješteni na dvije rijeke, Zelenom i Studenom Jadru.

Opština Milići Republika Srpska srednje Podrinje

Mjesto je prepoznatljivo po održavanju zelenih površina. Stanovništvo opštine zaposleno je u rudarstvu, šumarstvu, drvnoj preradi i industriji, komunalnim, trgovačkim, obrazovnim, zdravstvenim, kulturnim i državnim ustanovama na teritoriji opštine. Postojanje nalazišta rude boksita, značajne zalihe i eksploatacija nemetalnih sirovina, kao i eksploatacija šumskog bogatstva odredile su pravce razvoja privrede opštine.

Opština Milići mališani na maskenbalu

Opština Milići se sastoji od 7 mjesnih zajednica.

 • MZ Milići
 • MZ Mišići
 • MZ Zaklopača
 • MZ Derventa
 • MZ Nova Kasaba
 • MZ Dubnički Most
 • MZ Skugrići - Rovaši

Opština Milić Stećak Raševo

O životu na ovim prostorima svjedoče jako prisutni stećci koji se nalaze na cijeloj teritoriji opštine. Iznad sela Gerovi postoje ostaci grada – tvrđave koji je, po predanju, polovinom petnaestog vijeka izgradila Jerina (Irina), Srpska despotica grčkog porijekla iz porodice Kantakuzena, žena despota Đurađa Brankovića.

 

Turistički potencijali opštine Milići

Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju opština Milići ima značajan potencijal za razvoj turizma, koji proizilazi iz bogatog biljnog i životinjskog svijeta, reljefa opštine, klime, infrastrukture, prirodnih ljepota, vjerskih, kulturno-istorijskih i drugih vrijednosti. Opštna Milići bogata je čistim tekućim vodama koje izviru u planinskim predjelima.

Opština Milići Prirodne lepote opštine Milići

Središte opštine smješteno je između dvije rijeke, Zeleni i Studeni Jadar, koje daju posebnu živost mjestu. Milići iako poznati po svom rudnom bogastvu, značajan potencijal imaju u šumama bogatim rijetkim vrstama kao što su Pančićeva omorika i tisovina. Planine Komić i Radava predstavljaju oazu mira i zdravlja na udaljenosti svega 10km od centra Milića.

Opština Milić turizam i ugostiteljstvo

Sam grad bogato je uređen zelenim površinama, obogaćen sportskim terenima, ljetnom pozornicom, bazenima, privlačnim ugostiteljskim objektima koji pružaju pogled na divne pejzaže kao i na panoramu urbanog dijela Milića. Seoska područja opštine Milići povezana su lokalnim putevima sa centrom Milića, što je svakako jedna od bitnih prednosti unapređenja seoskog turizma. 

Smještajni kapaciteti i turistička ponuda koncentrisana je u sklopu objekta „Motel“ Milići.

Bogatstvo šumama, čistim rijekama, raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, zdrava klima i nezagađenost predstavljaju Miliće kao mjesto odmora i uživanja.

 

Spomenici kulture u Milićima

 • Komić grad-tvrđava iz XV vijeka
 • Stećci iz XII vijeka
 • Musa-pašina džamija u Novoj Kasabi
 • Groblje Musa-pašine džamije Nova Kasaba
 • Srpsko-pravoslavno groblje, Milići - preko 100 kamenih nadgrobnih spomenika
 • Mezerluci - muslimansko groblje Nova Kasaba

 

Kontakt

Sekretarica načelnika

Tel: +387 56 740 195

Fax: +387 56 745 431

opmilici@teol.net

www.opstinamilici.org

Načelnik opštine Milići Dr Momir Lazarević

Načelnik opštine

Dr. Momir Lazarević, ecc

Mapa