Raiffeisen banka

Raiffeisen banka
0 zvezdica od 0 glasova

Kontakt

  • Adresa:
    Đorđa Stanojevića 16
    11070 Beograd Novi Beograd,
    Srbija
  • Telefon: +381 11 3202 100
  • Fax: +381 11 2207 080

Raiffeisen Bank International AG (RBI) jedna je od najvažnijih institucija koja nudi usluge privrednog i investicionog bankarstva u Austriji i vodeća univerzalna banka u srednjoj i istočnoj Evropi. Rezultat je spajanja izdvojenih poslovnih grana kompanija Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) sa Raiffeisen International Bank-Holding AG. Transakcija je pravno završena u oktobru 2010. godine. RBI je u potpunosti konsolidovan ogranak RZB-a, koji u vlasništvu drži 78,5% običnih deonica banke. Ostatak je u slobodnoj prodaji, a deonice su listirane na Bečkoj berzi.

RBI nudi privredno i investiciono bankarstvo austrijskim i međunarodnim kompanijama, razgranatu bankarsku i lizing mrežu u srednjoj i istočnoj Evropi , kako za klijente iz privrede, tako i fizička lica, kao i usluge bankarstva i investicija u Aziji i u najvažnijim svetskim finansijskim centrima.

Grupacija Raiffeisen Bank International takođe uključuje mnoge kompanije za finansijski lizing (uključujući po jednu u Kazahstanu i Moldaviji) i brojne druge kompanije koje nude finansijske usluge.

U zapadnoj Evropi i SAD, RBI rukovodi ogrankom u Londonu, kao i predstavništvima u Briselu, Frankfurtu, Madridu, Milanu, Parizu, Stokholmu i Nju Jorku. Finansijska kompanija u Nju Jorku (sa predstavništvima u Čikagu i Hjustonu) i ogranak banke na Malti upotpunjuju obim prisustva banke. U Aziji, drugom geografskom fokusu grupacije, RBI upravlja ograncima u Pekingu (sa predstavništvima u Ho Ši Min Sitiju, Hong Kongu, Mumbaiju i Seulu. Ovako snažno prisustvo jasno podvlači strategiju grupacije u pogledu tržišta u razvoju.

Pored bankarskog poslovanja, RBI upravlja sa nekoliko specijalizovanih kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi koje nude rešenja u širokom spektru oblasti, uključujući pripajanja i akvizicije, investicije u vlasničke hartije, razvoj nekretnina, upravljanje projektima i upravljanje sredstvima.

Stalno usmerenje na kvalitet RBI grupacije redovno se ogleda u nizu lokalnih i međunarodnih nagrada, uključujući vodeće publikacije finansijskog sektora kao što su "The Banker", "Euromoney" i "Global Finance".

Mapa