VINARIJA JEREMIĆ

VINARIJA JEREMIĆ
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

Smederevska vinarija

Vinarija Jeremić se nalazi u Jugovu pored Smedereva, a od Beograda je udaljena 40 km.

vinarija jeremic smederevo

Ova moderna smederevska vinarija je registrovana 2010. godine, kao poslovna jedinica u firmi Eko Mineral doo, a u vlasništvu je porodice Jeremić iz Smedereva.

Smederevska vina

Kada je rimski imperator Probus, još u III veku, zasadio prve zasade loze u Smederevu, nastala su i čuvena smederevska vina, koja u sebi kriju peskovite slojeve zemljišta, povetarac i svežinu Dunava, kao i osunčane padine nekadašnje obale Panonskog mora.

Vinogradi vinarije Jeremić

Vinogradi vinarije Jeremić prostiru se na površini od 3,5 h u Jugovu, a u planu je podizanje novih zasada na površini od 10 h. Vinogradi vinarije Jeremić se nalaze na 200 m nadmorske visine, a orijentisani su severozapadno. Iz godine u godinu ovi vinogradi daju sve bolje rezultate, zbog svoje idealne pozicije.

vinogradi vinarije jeremic

Sauvignon Blanc i Merlot su osnovne sorte vinograda, a ostale sorte koje se koriste za proizvodnju, obezbeđuju se iz kontrolisanih kooperantskih ugovora. 

Merlot Terroire Jeremić

Snažno crveno vino Merlot Terroire Jeremić je suvo vino.

crveno_vino_merlot_terroire_jeremic

Vremenom otvara mnoge skrivene potencijale, koji nam uvek posebno prijaju i predstavlja sve vrednosti čuvene sorte Merlot. 

Kanon Jeremić

Kanon Jeremić je crveno suvo vino dobijeno kupažom sorti Merlot i Cabernet Sauvignon. Odnos ovih sorti zavisi od godine berbe, odnosno pojedinačnih kvaliteta iz specifičnosti berbe. Individualne vrednosti grožđanih sokova se međusobno dopunjuju, bez unapred određene proporcije.

crveno_vino_kanon_jeremic

U trenutku konzumacije prepliću se mirisi šumskih borovnica i prezrelih trešanja. Kanon Jeremić je idealni predstavnik arhivskog vina, čija će puna vrednost vremenom doći do izražaja.

Sonata Jeremić

Sonata Jeremić je belo suvo vino i verodostojni predstavnik visokog potencijala sorte Sauvignon Blanc.

belo_vino_sonata_jeremic

Vino izuzetne raskošnosti zdravih mirisa u naliku bosiljka, zove, jabuke, koji su ogledalo klimatskih uticaja u godini berbe.

Dugotrajnost mirisnih nota opravdava naziv Sonata.

Duet Jeremić

Duet Jeremić je belo suvo vino.

belo_vino_duet_jeremic

Ovaj jedinstveni vinski duet je kupaža sorti Sauvignon Blanc i Smederevka koji je nastao iz želje da se jedinstvena sorta iz Smedereva, Smederevka, podigne na viši nivo, i spoji sa plemenitom sortom Sauvignon Blanc.

Rose Rondo Jeremić

Rose Rondo Jeremić ima dominantnu roze boju koja ukazuje na bogatstvo aroma.

rose_rondo_jeremic

U prvom osećaju preovladavaju mirisi jagode i maline, koji nakon par trenutaka stvaraju pravi ukusni voćni kompot.

Mapa